Видеозаснемане и дигитални технологии.

Какво представляват? Как функционират? Как да са ни полезни?

Видеото

То е основна тема за нас. Въпросите на които ще дадем отговор са: Как да го създадем по най- добър начин? Каква техника да използваме и как да я настройм? Какви възможности дава видео обработката? Както и още редица други свързани неща.

Водещи са практическата демонстрация на техниката и технологията и приложението в реални условия.

Приемаме големи и по-малки курсисти!

Наред с видеото показваме и други съвременни, интересни дигитални инструменти. Те могат да се използват и да ни послужат в различен вид дейности и занимания. В сферата на аудиовизуалните и други изкуства. За забавление и/или бизнес чрез прилагане на нови начини за постигане на желан краен резултат.

Нашите курсове

Основно те са два типа.
(Понякога провеждаме и по-конкретно профилирани.) *

Видео заснемане

Разбира се, това е "море" от взаймно свързани елементи, но от какво се състои най-общо една видео продукция? И какви са начините за постигане на максимално добри резултати с наличната на курсиста техника? На тези въпроси ще се опитаме да отговорим чрез практически примери и споделяйки наш опит.

Дигитално творчество

Тук също е включено видео заснемането, но освен това:
- 3Д принтер
- 3Д мапинг
- VR
- AI - възможни приложения
- Апликации за мобилни устройства за създаване на аудио, видео и анимация.

И понеже е време, ето и плана за нашата

Лятна занималня 2024

За деца 8-12 год.

inside outside 1
Вътре - ще правим снимки в студиото на различни продукции като филм, подкаст, скеч, новини, а може би и някоя прогноза за времето... 🙂
inside outside 1
Навън - ще се стараем да прекараме повечето време там. Ще правим още снимки и ще управаме дрон в близкия парк. Планираме разходки и игри на открито сред природата.

Предстоящи обучения

Теми и предвидени периоди за провеждане

Видеография

Едномесечен курс с 8 посещения. (+ 1 практическо). Основни теми: Камери, Осветление, Звук - настройки. Организация и особености на заснемането. Базови софтуери за обработка.

Видеография за деца (8-13 г.)

Във двудневен уикенд формат снимаме с децата и се учим на правилна работа с техниката. Целта е да направим кратко филмче.

Дигитално творчество
за деца (8-13 г.)

A short description of the service and how the visitor will benefit from it.

Грима във видео продукцията.

Еднодневен уъркшоп със Сиси ... относно значението на грима при различни видове заснемания, начини за постигане на определен ефект.